Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un asteroid cât un câmp de fotbal se apropie de Pământ

© Pixabay / urikyo33Астероид
Астероид - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Abonare
NASA anunță că asteroidul 2007 UY1 se va apropia de Pământ pe 8 februarie și el are o dimensiune cât un câmp de fotbal.
CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. Pe 8 februarie, asteroidul 2007 UY1 se va apropia de Pământ, acesta se va afla la o distanță de puțin peste cinci milioane de kilometri de planetă, adică la aproximativ 14 distanțe de la Pământ la Lună anunță NASA, care este citată de RIA Novosti.
Diametrul acestui corp ceresc poate ajunge la 150 de metri. Aceasta înseamnă că, teoretic, ar putea provoca daune grave planetei în cazul unei coliziuni.
Mai mult, 2007 UY1 aparține grupului de asteroizi Aton, adică orbita sa intersectează orbita Pământului pe partea interioară.
2007 UY1 a fost descoperit pentru prima dată în 2007. Asteroidul nu este considerat periculos. Conform calculelor actuale, probabilitatea teoretică ca într-o zi să se ciocnească cu Pământul este extrem de mică.
Potrivit prognozelor VNII GOChS, în primăvara anului 2029, asteroidul Apophis se va apropia de Pământ la o distanță foarte mică, comparabilă cu înălțimea orbitelor sateliților geostaționari. Roskosmos evaluează probabilitatea coliziunii sale cu Pământul ca fiind „foarte, foarte mică”.
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Editoriale
Maia Sandu își dă arama pe față sau cu ce este șantajată de Vladimir Filat
Fluxul de știri
0