Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Israelul: campion la vaccinare și puternic lovit de valul 5 al pandemiei

© AFP 2024 / HAZEM BADERВакцинация в Израиле
Вакцинация в Израиле - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Abonare
Deși campion în ceea ce privește campania de vaccinare, Israelul se confruntă în valul 5 al pandemiei cu numere record de persoane infectate cu virusul Covid-19. Din păcate, se confruntă și cu un număr record de persoane ce se găsesc în stare gravă.
BUCUREȘTI, 6 feb –Sputnik, Evan Răutu. Israelul a raportat 37985 de cazuri în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor active din Israel fiind de 370798.
Din păcate, un număr de 1229 de pacienți grav bolnavi sunt tratați de Covid-19 în spitalele din Israel. Acesta ar fi cel mai ridicat număr de pacienți în stare gravă de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor ministerului Sănătății din Israel, preluat de Agerpres.
Scriitorul și politicianul român Varujan Vosganian, cunoscut pentru pozițiile sale sceptice și pro-libertate din timpul pandemiei de Covid-19, a analizat într-o postare pe Facebook situația din Israel. Acesta compară situația din Israel, țară campioană la vaccinare (75% dintre adulți sunt vaccinați cu doză completă iar 50% din populație au primit și a treia doză) cu situația din Palestina.
„În aceste zile, Israel a bătut, de departe, toate recordurile din pandemie, atât la infectări, cât și la decese: 83 000 de infectări și 120 de decese la o populație de 9,2 milioane de locuitori. Ca să înțelegem gravitatea situației, să amintim că recordul precedent de infectări era de 11 000 (1 septembrie 2021) și, în ce privește decesele, punctul forte al Israelului era tocmai numărul mic de decese.”
În schimb, în Palestina, remarcă Vosganian, ”la o populație de 4,8 milioane de locuitori, este de zece ori mai mic. Iar decese, practic, nu se înregistrează (sunt doar câteva pe zi). Dacă ar fi după Fauci, Ursula, Arafat & comp, am putea crede că Palestina e copios vaccinată cu două și trei doze. Stupoare! Rata vaccinării cu două doze este de 30% din totalul populației iar cu boosterul sunt vaccinați... 0,1% dintre palestinieni!!!”
Aceste cifre, constată Varujan Vosganian nu dă autorităților de gândit asupra eficienței reale a campaniei de vaccinare, acestea preferând, și în România, să mențină discriminarea pe criterii de vaccinare. ”Iar noi ne vânturăm cu certificatul verde, cei care nu-l au stau pe la uși în fața instituțiilor publice, se mulțumesc doar cu afișele teatrelor și cinematografelor, privesc pe geam pe cei care mănâncă la restaurant și merg în convoaie dirijate la alimentarele din Mall-uri.”
”Planeta se tâmpește. Doamne, ajută-ne să nu ne tâmpim și noi”, concluzionează cunoscutul scriitor și politician.
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Editoriale
Maia Sandu își dă arama pe față sau cu ce este șantajată de Vladimir Filat
Fluxul de știri
0