Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sursă: Tu-160M va fi prima aeronavă cu rachete de lansare inversă

© Photo : Объединенная авиастроительная корпорацияПервый вновь изготовленный стратегический ракетоносец Ту-160М совершил первый полет
Первый вновь изготовленный стратегический ракетоносец Ту-160М совершил первый полет - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Sursa RIA Novosti: Tu-160M va deveni primul avion din lume cu rachete de lansare inversă
Bombardierul strategic rusesc Tu-160M ​​modernizat va deveni primul avion din lume cu rachete cu lansare inversă - este capabil să intercepteze ținte din spatele lui, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din industria aeronautică.
După cum s-a raportat, primul avion de transport strategic Tu-160M ​​construit de la zero și-a făcut debutul zborului de 30 de minute pe 12 ianuarie a acestui an. Noua aeronavă a primit motoare îmbunătățite, echipamente radioelectronice de bord și avionică îmbunătățite, precum și noi sisteme de control al armelor.
„Pe primul Tu-160M ​​nou fabricat a fost instalată o stație radar retrovizoare (RLS), care va permite aeronavei să folosească așa-numitele rachete de lansare inversă pentru autoapărare împotriva rachetelor aer-aer, sol-aer și avioanelor de luptă. Astfel de rachete aer-aer „conform desemnării țintei, radarul de din spatele bombardierului va lovi ținte situate "în spatele" Tu-160M", a spus sursa.
Aceasta a adăugat că „folosirea radarului retrovizual pe bombardierele grele este cel mai potrivit lucru, deoarece acestea sunt vehicule cu manevrabilitate redusă, care pur și simplu nu au timp să-și întoarcă nasul către inamic”.
Nu există un radar de coadă pe versiunea de bază a Tu-160. Interlocutorul RIA Novosti a mai precizat că rachetele de lansare inversă pot lovi și ținte din partea din față a aeronavei. Când lovesc ținte din partea din spate, conform desemnării țintei de pe radarul din coada avionului, acestea se întorc la 180 de grade în zbor.
Programul de reproducere a aeronavelor Tu-160 în forma modernizată a Tu-160M ​​a fost lansat prin decizia președintelui rus Vladimir Putin. După cum a raportat Rostec, în cadrul contractului de stat cu Tupolev, documentația de proiectare pentru Tu-160M ​​a fost complet digitalizată într-un timp scurt, tehnologia de sudare în vid a materialelor din titan a fost reluată, producția de unități de aeronavă a fost reluată și s-a format o nouă cooperare.
Avioanele Tu-160M ​​sunt produse de Uzina de Aviație Kazan (o sucursală a PJSC Tupolev).
Fluxul de știri
0