Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Surpriză urât mirositoare la Parlament: Protestatarii nu au venit cu mâinile goale - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Abonare
Un protest a avut loc la amiază în față la Parlament și la sediul Președinției din Capitală. Sute de oameni au ieșit și au scandat împotriva actualei guvernării.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Protestatarii au adus cu ei saci cu tizic și i-au golit chiar în fața Parlamentului. Asta în semn de protest față de scumpirea gazelor naturale și a agentului termic, ceea ce i-ar forța pe unii oameni să treacă la surse alternative de încălzire.

”Timp de 7 luni niciuna din promisiuni PAS nu a fost realizată. Restul cetățenilor știu că ei au eșuat. Moldova, din o țară europeană, s-a transformat în o rezervație medievală. Tizicul e suficient pentru a încălzi o casă timp de un sezon. Este adus din trei raioane”, a declarat reprezentantul „Congresului Civic” Iurie Muntean.

Protestatarii au venit cu pancarte și au scandat ”Stop Energomor”. Ulterior, aceștia au pus pe scările Parlamentului pancartele pe care erau imprimate promisiunile făcute de PAS în campania electorală. Peste ceva timp oamenii, care au ieșit la protest au plecat.
Amintim că cu cîteva zile în urmă zeci de pensionari au venit la Președinție pentru a protesta împotriva prețurilor mari la produse și servicii. Aceștia au încercat să intre cu forța în instituția prezidențială pentru a discuta cu șeful statului Maia Sandu.
Oamenii au stat în fața Președinției mai mult timp, iar după ce au văzut că nu iese nimeni să îi asculte au plecat. Aceștia au anunțat că vor mai organiza astfel de proteste și vor veni mult mai multe persoane.
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Societate
Protest în centrul Capitalei: Oameni sunt revoltați de tarifele la gazele naturale
Fluxul de știri
0