Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Știrea incorectă a Bloomberg este o ilustrare a tensionării situației

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kremlinul a comentat știrea eronată a agenției Bloomberg despre „invazia” Ucrainei.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Știrea eronată a Bloomberg despre începutul „invaziei” Ucrainei de către Federația Rusă vorbește despre pericolul pe care îl comportă declarațiile agresive din partea Statelor Unite și a capitalelor Occidentului, ea arată cum astfel de mesaje pot duce la consecințe ireparabile, a declarat pentru RIA Novosti purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.
Anterior, Bloomberg a lansat un titlu pe site-ul său despre „invazia” Rusiei în Ucraina, apoi a recunoscut greșeala și a înlăturat-o, spunând că circumstanțele cazului sunt investigate.
„Aceasta este o excelentă demonstrație a cât de periculoasă este situația, provocată de nesfârșitele declarații agresive care vin din Washington, din Londra, din alte capitale europene”, a spus Peskov.
Potrivit secretarului de presă al președintelui Federației Ruse, știrea eronată a unei agenții de presă atât de serioase este o ilustrare la de poate duce escaladarea atmosferei de „tensiune extremă care s-a dezvoltat acum datorită acestor acțiuni agresive ale partenerilor noștri din Europa".
„Și aceasta este probabil și o demonstrație a modului în care astfel de mesaje pot duce la consecințe ireparabile”, a spus Peskov.
„Dar în general, desigur, o publicație atât de serioasă precum Bloomberg, <...> poți spune chiar nu „știri false”, ci „știri Bloomberg”, ceea ce va fi justificat”, a adăugat sursa agenției de presă.
Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Moscova că pregătește o „invazie”, declarând că trupele rusești sunt trase la granița cu un stat vecin. În acest context, Alianța Nord-Atlantică își consolidează prezența în Europa de Est. Moscova respinge toate pretențiile, subliniind că mută trupe pe teritoriul lor.
Kremlinul și Ministerul de Externe au subliniat în repetate rânduri că scopul poveștilor de „agresiune” este de a crea o grupare militară NATO în apropierea granițelor ruse. În plus, rușii au explicat că principalul motiv al escaladării în Ucraina îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care trimit acolo instructori militari, arme și echipamente, cresc numărul de exerciții militare, împingând astfel Kievul la aventuri militare.
Fluxul de știri
0