Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol în trafic: Șoferi, prinși beți la volan - Video

© Pixabay / PexelsȘofer consumând alcool la volan
Șofer consumând alcool la volan - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Abonare
Viteza excesivă și șofatul în stare de ebrietate reprezintă principalele cauze care generează accidentele rutiere în țara noastră. Zeci de șoferi își permit în continuare să încalce și să pună în pericol viața participanților la trafic.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Doar pe parcursul a 24 de ore poliția a oprit 9 șoferi, care conduceau în stare de ebrietate și au depistat 621 de cazuri în care conducătorii auto au depășit limita de viteză.
Seara trecută polițiștii de patrulare în municipiul Chișinău au oprit un microbuz, care se deplasa cu viteză excesivă pe strada Dacia. La volan era un bărbat de 37 de ani, care fiind testat alcoolscopic a fost depistat cu o concentrație de 1,34 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Fapt ce depășește de aproximativ nouă ori gradul maxim admisibil prin lege.
Un alt caz în care polițiștii au prevenit comiterea unei tragedii, a avut loc în jurul orei 01.30 pe strada Calea Basarabiei din Chișinău, unde un automobil a fost stopat de polițiști, dar șoferul a mers mai departe. Ulterior, a fost prins pe strada Calea Orheiului. La volanul automobilului se afla un tânăr de 31 de ani din raionul Briceni, care inițial s-a prezentat polițiștilor cu datele fratelui său de 35 de ani.
Anterior, persoana fusese privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, dar și se afla în căutare pentru escrocherie, anunțat de Inspectoratul de poliție Dondușeni. Fiind testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul se afla în stare de ebrietate, având 0,83 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
În localitatea Colibași din raionul Cahul un șofer de 49 de ani fiind în stare de ebrietate la volanul unei mașini cu numere românești, nu a stopat la cerința polițiștilor apăsând pe accelerator, iar în rezultat a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un pilon. Fiind testat alcoolscopic acesta a arătat o concentrație de 0,64 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
Pe traseul Chișinău-Orhei din motivul depășirii limitei de viteză polițiștii au stopat automobilul condus de un tânăr de 26 de ani, care fiind testat alcoolscopic avea o concentrație de 0,55 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
În toate cazurile, conducătorii mijloacelor de transport riscă pedeapsă penală cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
Localuri - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Societate
Discoteca se amână! Poliția pe urma petrecăreților
Fluxul de știri
0