Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Xi Jinping: China și Rusia servesc drept piloni pentru consolidarea lumii

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Xi Jinping
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Xi Jinping la întâlnirea cu Vladimir Putin: China și Rusia servesc drept piloni pentru depășirea crizelor.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Prin efort comun, China și Rusia mobilizează lumea pentru depășirea crizelor, a declarat președintele chinez Xi Jinping la întâlnirea de astăzi cu președintele rus Vladimir Putin.
„Prin efort comun (țările - n.red) transpun în viață adevărata multilatiralitate, consolidează adevăratul spirit democratic, servesc drept pilon pentru depășirea crizelor și apărarea egalității”, a spus liderul chinez la întâlnirea cu Vladimir Putin.
Vladimir Putin se află într-o vizită în China – el a început negocierile cu liderul chinez Xi Jinping, după care va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă.
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a declarat că negocierile dintre liderii Rusiei și Chinei vor avea un caracter amplu și se vor desfășura în format complet. Se așteaptă că președinții Rusiei și Chinei vor discuta problematica internațională, inclusiv dialogul Rusiei cu SUA și NATO, ideile privind garanțiile de securitate, la fel, își vor coordona pozițiile în privința principalelor direcții ale cooperării bilaterale, inclusiv în energetică, cooperare pentru investiții, spațiul cosmic și altele.
Fluxul de știri
0