Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vladimir Putin și Xi Jinping au început negocierile la Beijing

© Sputnik / Sergei Guneev / Accesați arhiva multimediaWladimir Putin und Xi Jinping in China
Wladimir Putin und Xi Jinping in China - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Vladimir Putin se află într-o vizită în China – el a început negocierile cu liderul chinez Xi Jinping, după care va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă.
CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a ajuns astăzi în China. El a început deja negocierile cu liderul chinez Xi Jinping la Beijing.
În debutul întâlnirii, președintele rus a declarat că relațiile dintre Rusia și China sunt un bun exemplu de edificare a unor relații bilaterale demne, care ajută la dezvoltarea ambelor țări.
„În ceea ce privește relațiile noastre bilaterale, acestea se dezvoltă într-adevăr progresiv, în spiritul prieteniei, al parteneriatului strategic, au căpătat un caracter cu adevărat fără precedent. Și sunt un exemplu de relații demne care ajută părțile să se dezvolte și, în același timp, să se susțină reciproc în dezvoltare”, a spus Putin.
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a declarat că negocierile dintre liderii Rusiei și Chinei vor avea un caracter amplu, și se vor desfășura în format complet. Se așteaptă că președinții Rusiei și Chinei vor discuta problematica internațională, inclusiv dialogul Rusiei cu SUA și NATO, ideile privind garanțiile de securitate, la fel, își vor coordona pozițiile în privința principalelor direcții ale cooperării bilaterale, inclusiv în energetică, cooperare pentru investiții, spațiul cosmic și altele.
După negocierile cu Xi Jinping, Vladimir Putin va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă.
Подготовка Пекина к Олимпийским играм 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Olimpiada de la Beijing - 2022
Mari jocuri politice la Beijing: Cine a venit la deschiderea Olimpiadei
Vineri, la Beijing, începe cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Ele vor dura până pe 24 februarie. Sportivii vor disputa 108 seturi de medalii la 15 discipline din cadrul a șapte sporturi.
În contextul sancțiunilor impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), sportivii ruși nu vor putea evolua sub steagul național și imnul național nu va răsuna în onoarea lor, în locul lui va fi folosit un fragment din concertul lui Piotr Ceaikovski.
Fluxul de știri
0