Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Simptomele de Omicron care apar după contactul cu o persoană bolnavă

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaOameni cu măști de protecție
Oameni cu măști de protecție - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Medicii au spus care sunt și când apar simptomele după infectarea unei persoane cu varianta ”omicron”.
CHIŞINĂU, 4 feb - Sputnik. Primele, cele mai timpurii simptome ale infectării cu tulpina de COVID ”omicron” au fost identificate de medici din SUA, Marea Britanie și Africa de Sud - concluziile cercetării lor sunt publicate de ziarul Express, relatează RIA Novosti.
Experții au enumerat o serie de semne ale infectării: durere în gât, cefalee, dureri de spate, oboseală, strănut, transpirații nocturne și dureri musculare. Aceste simptome pot apărea deja la două zile după contactul cu o persoană bolnavă de COVID.
În unele cazuri, semnele de infectare cu coronavirus se fac simțite mult mai târziu: între infectare și apariția simptomelor în astfel de cazuri pot trece până la 14 zile, spun experții. La prezența modificărilor enumerate în organism, medicii recomandă insistent autoizolarea pentru 10 zile și efectuarea testului pentru COVID.
Hans Kluge - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
OMS: Omicron ar putea pune capăt pandemiei în Europa
La sfârșitul lunii noiembrie 2021, mutația SARS-CoV-2 B.1.1.529 a fost detectată în Botswana și Africa de Sud, care are zeci de modificări în proteina S, necesară agentului patogen ca să infecteze celulele.
În urma unei întâlniri de urgență din 26 noiembrie, Organizația Mondială a Sănătății a decis să clasifice noua variantă a coronavirusului detectată în Africa de Sud drept una îngrijorare. OMS a numit tulpina B.1.1.529 cu litera greacă „omicron”.
Această tulpină se caracterizează printr-o contagiozitate sporită, deși se consideră este suportată mai ușor decât ”delta”.
Fluxul de știri
0