Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Relațiile dintre Rusia și China sunt un bun exemplu de dezvoltare

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Xi Jinping
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a spus că relațiile dintre Rusia și China sunt un bun exemplu de dezvoltare.
Relațiile dintre Rusia și China sunt un bun exemplu de construire a unor relații bilaterale demne, ele ajută ambele țări să se dezvolte, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin la întâlnirea cu președintele chinez Xi Jinping de la Beijing.

„În ceea ce privește relațiile noastre bilaterale, acestea se dezvoltă într-adevăr progresiv, în spiritul prieteniei, al parteneriatului strategic, au căpătat un caracter cu adevărat fără precedent. Și sunt un exemplu de relații demne care ajută părțile să se dezvolte reciproc și, în același timp, să se susțină reciproc în dezvoltare”, a spus Putin.

Președintele rus Vladimir Putin se află cu o vizită oficială în China, programul vizitei șefului statului rus include participarea la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă și negocieri cu liderul chinez Xi Jinping.
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a declarat că întâlnirea liderilor Rusiei și Chinei va avea loc vineri, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice - 2022, care va avea loc la ora 15.00, ora Moscovei.
El a comunicat, de asemenea, că negocierile vor avea un caracter amplu, și se vor desfășura în format complet.
Se așteaptă că președinții Rusiei și Chinei vor discuta problematica internațională, inclusiv dialogul Rusiei cu SUA și NATO, ideile privind garanțiile de securitate, la fel, își vor coordona pozițiile în privința principalelor direcții ale cooperării bilaterale, inclusiv în energetică, cooperare pentru investiții, spațiul cosmic și altele.
Fluxul de știri
0