Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câți bani au găsit procurorii în seifurile foștilor deputați bănuiți de îmbogățire ilicită

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaCasetă de valori
Casetă de valori - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție oferă detalii din cadrul urmăririi penale pe numele foștilor deputați la domiciliile cărora au fost efectuate percheziții acum două zile.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță că în cadrul perchezițiilor efectuate acum două zile de procurori în comun cu ofițerii SIS și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au fost depistate mai multe sume bănești, proveniența cărora va fi cercetată în cadrul urmăririi penale.
„La unul dintre ex-deputați, în cadrul unui safeu metalic deținut la o instituție bancară au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 65 000 de euro și 30 000 de dolari, respectiv, într-un alt depozit bancar, la același deputat au fost depistați 20 000 de dolari și 85 000 de euro. În cadrul altor percheziții la domiciliile ex-deputaților au fost depistate la fiecare dintre ei diferite sume de bani. Cea mai mică sumă a fost depistată la unul dintre ex-deputați în mărime de 500 de euro, respectiv cea mai mare sumă de bani a fost depistată la domiciliul unui alt ex-deputat în mărime 34 700 de dolari SUA și 44 300 de euro”, precizează Procuratura Anticorupție.
Procuratura nu precizează dacă sumele bănești au fost descoperite la deputații reținuți sau la ceilalți, întrucât sunt vizați în total 13 ex-legislatori.
Amintim că miercuri, 2 februarie, au fost reținuți pentru 72 de ore cinci foști deputați. Este vorba de Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu.
S-a întâmplat după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Astăzi procurorii au solicitat să fie aplicată în cazul celor cinci reținuți măsura măsura de arest preventiv pentru 30 de zile.
Fluxul de știri
0