Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Percheziții la Centrul de Sănătate Stăuceni: Ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții
Percheziții  - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins la Centrul de Sănătate Stăuceni. Care este motivul efectuării perchezițiilor.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție, care anchetează eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID false, efectuează în această dimineață percheziții la Centrul de Sănătate Stăuceni. Potrivit CNA, patru medici, un intermediar și un registrator sunt bănuiți de trafic de influență și că au organizat eliberarea a zeci de certificate de vaccinare anti-COVID-19 fără imunizarea de facto.

"În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că cel puțin 20 de persoane au primit certificate de imunizare la spitalul din Stăuceni, chiar dacă la momentul “vaccinării” împotriva COVID se aflau peste hotarele țării", se menționează într-un comunicat emis de CNA.

Suspecții ar fi încasat între 1 500 și 6 000 de lei pentru un certificat fals și pentru a introduce numele persoanelor în Registrul de evidență privind vaccinarea împotriva coronavirusului. Aceștia introduceau datele în registrul electronic între 20:00 – 21:00, după încheierea programului de muncă. Potrivit CNA, datele în registru nu erau introduse doar de persoana responsabilă, dar și de alți utilizatori.
Anterior, în aceeași cauză penală, un medic și trei intermediari au fost învinuiți de trafic de influență la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID. Dosarul cuprinde zeci de episoade, documentate în perioada septembrie - decembrie 2021 și a fost pornit în urma unor informații operative care au condus la demascarea întregii scheme de corupție.
De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în țara noastră au fost administrate aproape 2 milioane de doze de vaccin.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi și decese au fost înregistrate pe 3 februarie
Fluxul de știri
0