Рабочий на электромобиле моет пол в Главном пресс-центре перед зимними Олимпийскими играми 2022 года в Пекине - Sputnik Moldova, 1920
Olimpiada de la Beijing - 2022
Citiți, ascultați și urmăriți cele mai interesante știri, reportaje, galerii foto, comentarii în exclusivitate de la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing - 2022.

Jocurile Olimpice de iarnă 2022, deschise oficial: Cine reprezintă Moldova la Beijing

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Accesați arhiva multimediaJocurile Olimpice de iarnă 2022
Jocurile Olimpice de iarnă 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
La Beijing a început ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. În capitala Chinei a început cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor dura până pe 24 februarie. Sportivii vor disputa 108 seturi de medalii la 15 discipline din cadrul a șapte sporturi.
Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă și se desfășoară în condiții speciale din cauza pandemiei.
Republica Moldova este reprezentată de o delegație formată din cinci sportivi. Ei vor lupta pentru medalii în două tipuri de sport.
Cea mai tânără din echipă este Doina Descalui, în vârstă de 22 de ani, care va purta drapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor, programată pentru 4 februarie.
Din echipa olimpică mai fac parte Alina Stremous, Alla Ghilenko, Maxim Makarov și Pavel Magazeev. Ultimul l-a înlocuit pe Mihail Usov în echipa olimpică, după ce acesta s-a infectat cu coronavirus.
În ajunul Jocurilor Olimpice de iarnă, Stremous a evoluat cu succes la Campionatul European, aducând naționalei Moldovei prima medalie de aur din ultimii 14 ani în acest tip de sport. Ea a câștigat și argintul la Campionatul European și a fost la un pas de piedestalul de onoare într-un alt program.
Pentru echipa Republicii Moldova, programul competitiv la Jocurile Olimpice din 2022 va începe pe 5 februarie. În această zi se va desfășura cursa de ștafetă mixtă de biatlon de 4x6 kilometri. Se va încheia programul reprezentanților țării noastre cu mass-startul din 19 februarie.
Descalui va ieși pe pista olimpica pe 7 februarie, când începe lupta pentru medalii la proba de sanie individuală feminină.
Fluxul de știri
0