Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din a 15-a încercare: A fost ales președintele Adunării Populare a Găgăuziei - cine este

© Sputnik / Maxim TopalAdunarea Populară a Găgăuziei
Adunarea Populară a Găgăuziei - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Adunarea Populară a Găgăuziei și-a ales, în cele din urmă, președintele. A fost ales în această funcție din a 15-a încercare Dmitri Konstantinov.
COMRAT, 4 feb - Sputnik, Maxim Topal. Cea de-a cincisprezecea încercare de a alege președintele Adunării Populare a Găgăuziei s-a încheiat cu succes. Dmitri Konstantinov a devenit președintele parlamentului găgăuz.
„Au fost pregătite 35 de buletine, la vot au participat 18 deputați. Toți au votat pentru Dmitri Konstantinov. În acest fel, președinte al Adunării Populare a Găgăuziei a fost ales Dmitri Konstantinov”, a spus șeful comisiei de protocol Elena Iurcenko.
Președintele Adunării Populare a Găgăuziei de legislatura a VII-a le-a mulțumit deputaților pentru încrederea acordată, subliniind că împreună vor reuși „să readucă încrederea oamenilor în Adunarea Populară”.
„Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru că mi-ați încredințat o funcție cu atât de multe responsabilități. Înțeleg pe deplin responsabilitatea care îmi revine. Împreună cu dumneavoastră, sunt sigur că vom răspunde principalelor provocări care împiedică dezvoltarea Găgăuziei noastre și sfidează legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei”, a declarat Dmitri Konstantinov.
În Adunarea Populară a Găgăuziei, conform legislației din regiune, sunt aleși în circumscripții uninominale 35 de deputați.
Fluxul de știri
0