Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Chișinăului spune cum vor activa școlile de luni

© Sputnik / Mihai Carauselev
elev - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Primarul Chișinăului anunță cum vor învăța elevii din Chișinău începând de luni.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Elevii din instituțiile de învățământ din Capitală revin la lecții cu prezența fizică de luni, 7 februarie. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui Ion Ceban, decizia a fost luată în cadrul unei ședințe comune a Comisiei municipale Extraordinare de Sănătate Publică și Comisiei pentru Situații Excepționale. Membrii acestora au votat unanim pentru revenirea elevilor în școli.

„Specialiștii ne comunică că avem o descreșterea a cazurilor de Covid depistate zilnic, inclusiv la copii. Situația se stabilizează și nu sunt cazuri grave și extrem de grave în instituțiile medicale municipale. Conform datelor statistice, avem mai puține cazuri raportate la numărul total de populație decât în alte țări”, a declarat Ceban într-un live pe o rețea de socializare.

Primarul a spus că un alt subiect abordat în cadrul ședinței este legat de banii suplimentari pe care municipalitatea trebuie să îi achite din buget în urma scumpirilor la gaz, benzină, motorină, dar și alte servicii. Este vorba de circa 300 de milioane de lei, bani care nu au fost prevăzuți în bugetul municipal pentru anul curent.
În acest sens, primarul anunță că va transmite Guvernului o solicitare de compensare a acestor cheltuieli. Această decizie a fost la fel susținută de membrii comisiilor.
Totodată, Ceban a precizat că a făcut apel către membri Congresului Autorităților Locale să solicite Guvernului compensații, din numele tuturor primăriilor din țară.
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis că din 24 ianuarie școlile din țară să treacă la învățământ online din cauza nivelului ridicat de infectare.
școală - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Coronavirus
Situația în învățământul din țară: Câți elevi și profesori sunt bolnavi de COVID-19
Fluxul de știri
0