Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații au examinat majorarea prețului la pâine: Ce s-a decis în Parlament - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausPâine socială
Pâine socială - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Deputații au cerut în ședința de astăzi a Parlamentului audierea a trei miniștri. Iată despre cine este vorba.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Deputații au cerut astăzi audierea a trei miniștri. Inițiativa a venit din partea deputaților fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

"Audierea lui Sergiu Gaibu, ministrul Economiei, și Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii, cu privire la majorarea semnificativă a prețului la produsele de panificație de către cel mai mare producător din țară și măsurile compensatorii propuse pentru diminuarea acestor scumpiri", a declarat Reidman Oleg.

Propunerea a întrunit numărul necesar de voturi, au votat doar 24 de voturi. Totodată, deputatul Radu Marian a spus că la ședința viitoare îl vor chema pe directorul companiei Franzeluța.
Totodată, deputații au cerut și audierea lui Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării. Inițiativa a venit din partea deputatului Constantin Starîş și a întrunit doar 22 de voturi.
La ședința de astăzi a Legislativului s-au înregistrat 79 de deputați. Aceasta este prima ședință din sesiunea de primăvară-vară din acest an.
Fracțiunea parlamentară a Partidului ”Șor” a anunțat că boicotează ședința de astăzi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii, Marina Tauber, cu câteva minute înainte de începerea ședinței Legislativului. Deputații ”Șor” nu au mers în plen în semn de solidaritate față de colegii lor reținuți pentru 72 de ore.
Fluxul de știri
0