Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Pâinea socială - salvarea pensionarilor din Moldova: Cozi imense în fața magazinelor

Abonare
Pensionarii din Chișinău restrâng bugetul pentru produsele alimentare ca să poată plăti facturile.
În capitala Moldovei există mai multe magazine în care, la anumite ore, se poate cumpăra pâine socială ieftină - un produs care, în realitățile Moldovei de astăzi, a devenit o soluție pentru mulți pensionari.
La ora 07:00 dimineața la ușa magazinului de panificație din strada Armenească deja este formată o coadă din câteva zeci de persoane.
O pâine cu un preț de trei lei este o posibilitate de a te hrăni și a economisi pensia mizeră pentru a putea acoperi alte cheltuieli.
„Am venit să iau pâine, pentru că pensia mea e de 2000 de lei și nu am cu ce plăti facturile, darămite să mai mănânc. Am luat pentru câteva zile”, a declarat pentru Sputnik Moldova o locuitoare a Chișinăului.
Pe fondul creșterii prețurilor la majoritatea produselor, pâinea socială se menține în continuare la același preț.
În urma majorării fără precedent a tarifelor la gaze naturale și energie electrică, societatea pe acțiuni „Franzeluța” a anunțat marți că este nevoită să majoreze și ea prețurile la tot sortimentul de pâine. Compania nu a precizat însă cât va constitui majorarea.
Totodată, întreprinderea a decis să majoreze volumul de producție a pâinii sociale în rețeaua de magazine specializate. Astfel, începând cu 1 februarie, volumul de pâine socială „Chișinău” a fost majorat cu 54%. Prețul final pentru consumatori nu va fi modificat la acest produs.
Administrația întreprinderii atrage atenția că cea mai recentă ajustare de preț aplicată de „Franzeluța” S.A. la unele din produsele sale de panificație a avut loc tocmai în anul 2015.
Fluxul de știri
0