Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu cât s-a scumpit pâinea: Noile prețuri afișate la raft

© Sputnik / Miroslav RotariPâine
Pâine - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
După ce acum două zile cel mai mare combinat de panificație din țară a anunțat că scumpește pâinea, la raft au fost afișate prețuri majorate.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Prețurile au fost majorate la tot sortimentul de pâine. Nu s-a scumpit doar pâinea socială, volumul căreia ar urma să crească cu peste 50 la sută.
Restul tipurilor de pâine s-au scumpit în medie cu 20-25%, potrivit unor imagini apărute pe rețelele de socializare.
De exemplu franzela „Orășenească Plus”, care costa până acum 5 lei, are acum un preț de 6 lei. Și prețul pâinii feliate „Extra” a crescut de la 5,15 lei la 6,35, iar „Pâinea de la Chișinău” cu făină integrală s-a scumpit de la 6,5 lei la 8,2.
În urma majorării fără precedent a tarifelor la gaze naturale și energie electrică, societatea pe acțiuni „Franzeluța” a anunțat marți că este nevoită să majoreze și ea prețurile la tot sortimentul de pâine. Compania nu a precizat însă cât va constitui majorarea.
Totodată, întreprinderea a decis să majoreze volumul de producție a pâinii sociale în rețeaua de magazine specializate. Astfel, începând cu 1 februarie, volumul de pâine socială „Chișinău” a fost majorat cu 54%. Prețul final pentru consumatori nu va fi modificat la acest produs.
Administrația întreprinderii amintește că cea mai recentă ajustare de preț aplicată de „Franzeluța” S.A. la unele din produsele sale de panificație a avut loc tocmai în anul 2015.
Fluxul de știri
0