Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biografia noului director al Centrului Național Anticorupție

© Photo : Facebook / Iulian RusuDirectorul CNA, Iulian Rusu
Directorul CNA, Iulian Rusu - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Centrul Național Anticorupție are un nou director. În această funcție a fost numit un fost secretar de stat la Ministerul Justiției.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Iulian Rusu, noul director al Centrului Național Anticorupție, este de profesie jurist. Anterior, acesta a exercitat funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției. Potrivit informației publicate pe site-ul instituției, Iulian Rusu este absolvent al Universității Oxford și deține titlul de magistru în drept.

„Are o experiență profesională de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii trei ani, înainte de a deveni secretar de stat la Justiție, Rusu a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene”, este precizat în informația de pe site-ul Ministerului Justiției.

Iulian Rusu s-a născut la 5 august 1980 în Chișinău. Este absolvent al Universității de Stat din Moldova, în 2002. Este magistru în drept al Universității Oxford, Marea Britanie, 2005, specializat în Dreptul Uniunii Europene. Din 2015 este expert în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene, iar din 2018 deține funcția de director executiv adjunct al IPRE.
Iulian Rusu a fost ales astăzi în funcția de director al CNA, după ce a fost propus Parlamentului de partidul „Acțiune și Solidaritate”. Funcția de director al CNA a rămas vacantă în noiembrie 2021, când fostul șef, Ruslan Flocea, a fost demis de majoritatea parlamentară PAS.
parlament - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Politică
Deputații au ales: Cine este noul director al CNA - VIDEO
Fluxul de știri
0