Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Anunț de ultimă oră al Ministerului Educației! Cum vor învăța elevii de luni

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Ministerul Educației și Cercetării precizează cum se va desfășura învățământul primar, gimnazial și liceal începând de luni.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Elevii vor face lecții cu prezență fizică în școli începând cu ziua de luni, 7 februarie, anunță Ministerul Educației și Cercetării.
Instituția a atras atenția însă că în contextul răspândirii vertiginoase a coronavirusului, trebuie respectate cu strictețe măsurile de protecție.
„Atenționăm despre necesitatea respectării măsurilor de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției COVID-19, valabile pe perioada stării de urgență în sănătate publică”, menționează ministerul într-un comunicat de presă.
Instituția mai precizează că activitățile educaționale extrașcolare planificate pentru zilele de 5 și 6 februarie curent tot pot fi organizate cu prezență fizică.
Anterior și primarul Chișinăului Ion Ceban a anunțat că elevii din instituțiile de învățământ din Capitală revin la lecții cu prezența fizică de luni, 7 februarie.
„Specialiștii ne comunică că avem o descreșterea a cazurilor de Covid depistate zilnic, inclusiv la copii. Situația se stabilizează și nu sunt cazuri grave și extrem de grave în instituțiile medicale municipale. Conform datelor statistice, avem mai puține cazuri raportate la numărul total de populație decât în alte țări”, a declarat Ceban într-un live pe o rețea de socializare.
Fluxul de știri
0