Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul rămâne fără straie de sărbătoare

© Sputnik / Mihai CarausНовогодние елки Кишинева 2021 2022
Новогодние елки Кишинева 2021 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
În Chișinău vor fi deconectate decorațiunile de iarnă. Unele din ele vor rămâne în continuare aprinse.
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Decorațiunile de iarnă din Chișinău vor fi deconectate. Astfel, de pe străzile și parcurile din Capitală, unele decorațiuni care au înfrumusețat orașul în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi deconectate începând de marți, 1 februarie. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Totodată, Ceban anunță că unele elemente, care nu au neapărat motive de iarnă, vor rămâne să înfrumusețeze orașul și în următoarea perioadă.

„Este o decizie în urma multiplelor solicitări ale locuitorilor Capitalei. În acest an, orașul a arătat diferit, frumos și demn de o capitală a țării”, a scris Ion Ceban.

Ceban a anunțat că în acest an, pentru a împodobi orașul, Primăria Chișinău a procurat elementele de decor, stocurile de anul trecut fiind completate.
„Am preferat să investim în lucruri care pot fi reutilizare, decât să cheltuim bani de fiecare dată pentru închirierea decorațiunilor cum se proceda anterior, când rămâneam și fără bani, și fără elemente de decor”, a mai scris Ceban.
Primarul mai spune că unele decorațiuni au fost alese în așa fel ca să fie folosite și în cadrul altor sărbători organizate în capitală, cum sunt Paștele, Ziua Orașului, dar și altele.
Amintim că startul sărbătorilor de iarnă în Chișinău a fost dat pe 1 decembrie 2021.
În ce stare a ajuns Circul din Chișinău, altădată primul din URSS - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Video
În ce stare a ajuns Circul din Chișinău, altădată primul din URSS
Fluxul de știri
0