Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Războiul din Ucraina: realitate sau propagandă?

Abonare
Realitate sau propagandă? Ce ascunde, în realitate, ipoteza “invaziei militare rusești în Ucraina”, promovată intens de SUA?
Acum jumătate de an, oficialii americani au lansat pentru prima dată ipoteza potrivit căreia “Rusia vrea să invadeze Ucraina”. Ei au făcut referire la imagini din satelit, care arată că Rusia mobilizează tehnică militară la frontieră cu Ucraina. De atunci, presa occidentală promovează intens ideea că Rusia vrea să atace Ucraina. Recent, această retorică a fost preluată de conducerea Republicii Moldova și presa loială actualei guvernări.
Cetățenilor li se inoculează ideea că un război la frontieră cu țara noastră e inevitabil și că trebuie să fie prudenți. Există cu adevărat pericol de război, sau asistăm la o propagandă orchestrată de SUA, cu scopul de a determina Rusia să facă unele concesii geopolitice? Discutăm subiectul, la ATITUDINI, cu politologul Ian Lisnevschi.
Fluxul de știri
0