Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce așteaptă Kremlinul de la vizita premierului Ungariei în Rusia

© AFP 2022 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peskov: Rusia este impresionată de abordarea independentă a Ungariei în alegerea propriilor parteneri
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Rusia este impresionată de abordarea independentă a Ungariei de a-și satisface propriile interese și de a-și alege propriii parteneri, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei.
"Da, mâine va avea loc vizita domnul (prim-ministrul Viktor) Orban. Aceasta este o vizită foarte importantă. Avem relații foarte dezvoltate cu Ungaria. Suntem foarte impresionați de abordarea independentă a Ungariei de a-și satisface propriile interese și alegerea propriilor parteneri, acest lucru este foarte impresionant pentru noi", a declarat Peskov jurnaliștilor.
El a menționat că Rusia „este impresionată, de asemenea că, și de faptul că, în ciuda tuturor tendințelor negative asociate cu coronavirus, reușim să continuăm toate proiectele economice”.
"Sunt multe dintre ele pe agendă. Și, de asemenea, o discuție comună a afacerilor internaționale. Inclusiv cele mai acute pe ordinea de zi. Ei bine, toate sunt bine cunoscute", a adăugat Peskov.
Vizita de lucru a premierului ungar Viktor Orban în Rusia va avea loc pe 1 februarie. Este planificat ca în timpul vizitei Orban să discute despre centrala nucleară Paks, extinderea contractului cu Gazprom, cooperarea în producția de vaccinuri și în spațiu.
Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a avut joi o conversație telefonică cu viceprim-ministrul rus Alexander Novak, în timpul căreia s-a raportat că exporturile de gaze rusești către Ungaria în 2021 au rămas la 5,9 miliarde de metri cubi.
Глава Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Rusia
Patrușev: Afirmațiile despre “pericolul rusesc” sunt lipsite de temei
Fluxul de știri
0