Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gavrilița: „Corupție la Protecția Consumatorilor - inspectorii, oameni ai lui Plahotniuc”

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Prim-ministrul Natalia Gavrilița și ministrul Economiei Sergiu Gaibu au organizat astăzi o conferință de presă în care au anunțat că vor să restructureze Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Natalia Gavrilița a menționat că în ultimii ani la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței s-au comis foarte multe abuzuri și a înflorit corupția, de aceea este necesar să fie restructurată această instituție.
„Ministerul Economiei a efectuat mai multe acțiuni în ultimele luni pentru curăța instituția de interese și de corupți. Agenția a devenit instrument de stors banii din afaceri. Sunt suficiente probe pentru condamnări. (...) În această instituție au fost persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. Mulți dintre inspectori au făcut parte dintr-o federație de sport”, a declarat prim-ministrul.
La rândul său, ministrul Economiei Sergiu Gaibu a declarat că în acest sens se află în izolator patru suspecți.
„Patru inspectori sunt în arest preventiv, iar pentru a stopa potențialele abuzuri Ministerul Economiei a dispus instituirea unui moratoriu la controalele acestei instituții”, a spus oficialul.
În aceste condiții, urmează să fie efectuat un plan de restructurare, care va fi făcut public mai târziu.
Fluxul de știri
0