Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Primul zbor al noului avion ușor multirol Baikal

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Abonare
În Rusia a avut loc primul zbor al noului avion ușor multirol Baikal, care va revitaliza transportul regional de pasager.
CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik. A avut loc primul zbor al avionului rusesc ușor multirol “Baikal”, informează Ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov.
“Avionul ușor multirol LMS-901 Baikal și-a efectuat primul zbor... În Baikal au fost luate în calcul soluțiile existente, precum și solicitările regiunilor și ale operatorilor, proiectul va permite revitalizarea transportului de pasageri pe cursele aeriene locale, va rezolva problema legată accesibilitatea transportului, în primul rând pentru Extremul Orient”, a declarat oficialul, citat de serviciul de presă al ministerului.
Avionul a decolar de pe aerodromul din Ekaterinburg (Aramil). Zborul a avut loc la o altitudine de 500 de metri și a durat aproximativ 25 de minute. În conformitate cu sarcina de zbor, pilotul de testare de prima clasă, Valentin Lavrentiev, a îndeplinit manevre care permit verificarea stabilitatea și contrabilitatea aeronavei în aer.
“Pentru segmentul său, Baikal are o viteză de croazieră bun – până la 300 de kilometri pe oră. Distanța maximă de zbor a avionului va ajunge la 3 mii de kilometri (cu o încărcătură utilă de 2 tone – 1,5 mii kilometri)”, a specificat constructorul principal al proiectului, Vadim Demin.
LMS-901 Baikal a fost dezvoltate de compania “Baikal- Engineering”, în cadrul unui contract cu Ministerul Industriei și Comerțului al Rusiei. Acesta urmează să înlocuiască vechile avioane ușoare multirol An-2. Producția în serie a avioanelor Baikal va demara începând cu anul 2024.
Fluxul de știri
0