Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nemerenco, despre numărul de paturi disponibile pentru copiii bolnavi de COVID-19

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Abonare
Ministrul Sănătății a anunțat câte paturi au fost activate pentru copiii bolnavi de COVID-19 din țară. Asta după ce primarul Ion Ceban a acuzat Ministerul Sănătății că nu se interesează de situația din spitalele municipale din Chișinău.
CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ala Nemerenco a anunțat câte paturi au fost activate în spitalele din țară pentru copiii bolnavi de COVID-19.
Instituții medicale republicane:
Institutul Mamei și Copilului + filiala Emilian Coțaga - 45 paturi + 21 în filială + 10 terapie intensivă, dintre care 3 paturi sunt pentru prematuri
SCR Bălți - 115 paturi + 5 terapie intensivă
Instituții medicale municipale:
SCM „Vatentin Ignatenco” - peste 100 paturi
SCM Boli Contagioase Copii - peste 100 paturi
Instituții medicale raionale:
Spitalul Republican Edineț,
Spitalul Republican Soroca,
Spitalul Republican Hâncești,
Spitalul Republican Căușeni,
Spitalul Republican Comrat,
Spitalul Republican Ceadâr-Lunga.
De luni se va include și Spitalul Republican Florești.
Ala Nemerenco a precizat că fiecare spital raional are de la 15 la 20 paturi pediatrice activate, iar unele spitale au posibilitatea de extindere a secțiilor până la 30 paturi. Totodată, ministrul a menționat că pe parcursul zile de sâmbătă niciun copil din țară nu a primit refuz de internare în spital pe motiv că nu ar fi locuri disponibile.
„Ministerul Sănătății monitorizează permanent situația pentru a putea interveni în orice moment critic. Nu vom comenta atacurile zilnice politice ale Primăriei care nu au absolut nimic în comun cu grija față de sănătatea oamenilor și doar vin să dezbine și să creeze tensiune în societate”, a scris Nemerenco.
Precizările ministrului Sănătății au fost făcute în legătură cu postarea primarului Capitalei, Ion Ceban. Acesta a scris sâmbătă pe pagina sa de Facebook că în cele două spitale din Chişinău pentru copii nu mai sunt locuri libere, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19.
Potrivit primarului, la spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul Clinic Municipal “V. Ignatenco” capacitățile de internare sunt depășite. Totodată, el a criticat autoritățile din Sănătate că nu se interesează care este situația în spitalele municipale.
„Este regretabil că nimeni de la Ministerul Sănătății cel puțin nu se interesează care e situația în spitalele municipale, cum ne descurcăm și dacă avem nevoie de ajutor: „înțelegem că e weekend”. Într-un stat responsabil în asemenea situații, Celula de criză în format extins urma să fie convocată la Ministerul Sănătății", a mai scris Ceban.
Amintim că sâmbătă au fost înregistrate 3 700 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, după efectuarea a 13 270 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19, în țara noastră, a ajuns la 438 249.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Coronavirus
Ce faci dacă ești vaccinat și ai contactat cu o persoană testată pozitiv la COVID-19
Fluxul de știri
0