Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Omicron face ravagii: Nu mai sunt locuri libere în spitalele pentru copii

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Abonare
Autoritățile municipale s-au convocat astăzi în şedinţă pentru a lua măsuri din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19 în rândul copiilor.
.CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. În cele două spitale din Chişinău pentru copii nu mai sunt locuri libere, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit primarului, la spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase Copii și Spitalul Clinic Municipal “V. Ignatenco” capacitățile de internare sunt depășite
"Avem un număr aproape dublu de mici pacienți", a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.
Totodata, Ceban anunță că solicitările cu necesități medicale pentru internare sunt în creștere, inclusiv cu transferuri din raioane, circa 50% din copiii internați sunt din republică.
"La Celula de criza la Direcția Generală Asistență Medicală și Socială s-a decis reorganizarea secției de nefrologie pediatrică pe 28 paturi la SCM pentru Copii “V. Ignatenco” în secție pentru copii cu COVID-19", scrie Ion Ceban.
Primarul Capitalei anunță că se depun toate eforturile pentru a asigura condiții conforme și spații suplimentare de tratament pentru copii.
"Este regretabil că nimeni de la Ministerul Sănătății cel puțin nu se interesează care e situația în spitalele municipale, cum ne descurcăm și dacă avem nevoie de ajutor: „înțelegem că e weekend”. Într-un stat responsabil în asemenea situații, Celula de criză în format extins urma să fie convocată la Ministerul Sănătății", a mai scris Ceban.
Amintim că astăzi au fost înregistrate 3 700 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după efectuarea a 13 270 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 438 249.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Un număr mare de cazuri noi și în weekend
Fluxul de știri
0