Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Biatlonista Alina Stremous a cucerit medalia de aur la Campionatul European

© Photo : Harald Deubert / IBUAlina Stremous
Alina Stremous - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Abonare
Biatlonista Alina Stremous a adus Moldovei primul aur la Campionatul European din ultimii 14 ani. Naționala Moldovei are deja două medalii ale campionatului continental la biatlon - ambele au fost câștigate de Alina Stremous.
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Biatlonista Alina Stremous, care concurează pentru Moldova, a câștigat sâmbătă aurul la Campionatul European la cursa de 10 kilometri.
Stremous a avut patru ratări pe poligonul de tragere în condiții meteorologice dificile și a terminat în minutul 30:39. Argintul i-a revenit Germanei, reprezentată de Janina Hettich (+17,7 secunde, 5 ratări), iar bronzul i-a revenit Norvegiei, reprezentată de Jenny Enodd (+26,8 secunde, 4 ratări).
Este de menționat că acesta este primul aur obținut în ultimii în 14 ani de către reprezentanții Moldovei la Campionatul European de biatlon. Ultima dată când reprezentanta țării noastre a urcat pe piedestal a fost în 2008. Atunci aurul a fost câștigat de către Natalia Levcenkova, originară din Smolensk.
Stremous a câștigat al doilea premiu la Arber. Anterior, reprezentanta Moldovei a câștigat medalia de argint la cursa individuală de 15 kilometri.
Este de menționat că Alina Stremous va debuta la Jocurile Olimpice de la Beijing pe 5 februarie în cursa de Mixed Relay. Tot în această zi vor concura și ceilalți trei biatloniști ai Republicii Moldova: Mihail Usov, Maxim Makarov și Alla Gylenko.
Amintim că sportiva rusă Alina Stremous a decis să joace pentru naționala Moldovei în anul 2020, în același timp, ea a primit și cetățenia Republicii Moldova.
Denis Vieru - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Sport
Judocanul Denis Vieru a câștigat Grand Prix-ul Portugaliei - VIDEO
Fluxul de știri
0