Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră! Cât vom plăti pentru căldură: ANRE a aprobat noul tarif

© Sputnik / Miroslav Rotaricăldură
căldură  - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a examinat în ședința de astăzi tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica”, precum și prețul de producere al energiei electrice.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică aprobat noul tarif la energia termică produsă de S.A. „Termoelectrica”, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

ANRE a adoptat majorarea tarifului pentru energia electrică produsă de compania ”Termoelectrica" la 3,35 lei KW/oră fără TVA, fiind mai mare cu 1,22 lei. Iar prețul pentru energia termică a fost majorat la 2169 de lei pentru gigacalorie fără TVA, cu 397 lei mai mult față de tariful actual.

Totodată, a fost aprobat un tarif nou pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” în mărime de 2059 lei pentru o gigacalorie, fără TVA. Până acum era prețul era de 1473 lei pentru o gigacalorie.
Noul tarif pentru energia termică livrată consumatorilor de către Î.M. „Servicii Comunale Glodeni” este de 2274 lei pentru o gigacalorie, care a fost majorat 598 lei.
Și energia termică livrată consumatorilor de către Î.M. a „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” a fost scumpită cu 1251 lei și a ajuns la 2451 lei pentru o gigacalorie. Pe lângă asta a fost schimbat tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „ComgazPlus”și a ajuns la 2718 lei pentru o gigacalorie, fără TVA. Anterior era de 1400 lei fără TVA.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Societate
Ultima oră: Tarifele la gaz au fost majorate - Cu cât s-a scumpit combustibilul albastru
S-a scumpit și căldură livrată consumatorilor din municipiul Bălț cu 704 lei. ANRE a stabilit noi tarife, majorate, pentru energia termică livrată de "Termogaz Bălți", în mărime de 2538 de lei pentru o gigacalorie fără TVA.
Și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „CET-Nord” a fost majorat la 2115 lei pentru o gigacalori, fără TVA). Anterior prețul era de 1834 lei.
Precizăm că a fost majorată valoarea compensațiilor oferite de stat pentru încălzirea centralizată. Guvernul va achita 80% din majorarea tarifului față de 67%, așa cum era până acum, iar compensația va fi achitată pentru cel mult 1,5 gigacalorii consumate lunar. Până acum s-a achitat cel mult pentru o gigacalorie. Respectiv, în urma deciziei, suma compensațiilor oferite de Guvern celor care sunt conectați la încălzirea centralizată va crește de la 450 de lei pe lună la 815 lei.
Fluxul de știri
0