Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Impunerea sancțiunilor de către SUA va fi echivalentă cu ruperea relațiilor – Lavrov

© Sputnik / Алексей ВитвицкийDrapelul SUA
Drapelul SUA - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe Lavrov: impunerea sancțiunilor de către SUA va fi echivalentă cu ruperea relațiilor
CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, oferă astăzi un interviu în direct pentru patru posturi de radio.
Șeful diplomației ruse a declarat că, în cazul în care SUA nu va renunța la sancțiunile anunțate, acest lucru va fi echivalent cu ruperea relațiilor.
„În ceea ce privește amenințarea cu sancțiuni. Americanilor li s-a spus inclusiv, în contactele președinților, că pachetul despre care se vorbește acum, care este însoțit de oprirea completă a acelor sisteme financiare și economice care sunt controlate de Occident, va fi echivalent cu ruperea relațiilor. Acest lucru a fost spus direct și cred că ei înțeleg asta", a spus Lavrov în interviul acordat posturilor de radio „Sputnik”, ”Eho Moskvî”, ”Govorit Moskva” și ”Komsomolskaia Pravda”.
”Nu cred că acest lucru ar fi în interesul cuiva”, a adăugat ministrul.
În cadrul interviului, unul dintre jurnaliști a menționat că în ultima perioadă SUA amenință că ar putea să impună sancțiuni împotriva conducerii Rusiei, chiar și împotriva șefului Ministerului de externe.
”Ce înseamnă ”chiar și”, nu sunt demn și eu oare?”, s-a mirat în glumă Lavrov.
Белый дом  - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Editoriale
Răspunsul SUA la propunerile Rusiei, o tentativă de a provoca discuții interminabile
Fluxul de știri
0