Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția ANI după perchezițiile din casa și biroul șefei

© Sputnik / Mihai CarausANI
ANI - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Autoritatea Națională de Integritate a venit cu un comunicat de presă referitor la perchezițiile din această dimineață de la domiciliul și biroul președintelui ANI, Rodica Antoci.
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Acțiunile desfășurate astăzi de către procurorii anticorupție la domiciliul președintei Autorității Naționale de Integritate și la sediul instituției au loc în cadrul unui proces penal care a fost pornit ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public. Precizarea a fost făcută de ofițerul de presă al ANI, Maria Dastic, pe pagina de Facebook.

”Aceste fapte și circumstanțe, care i se încriminează Președintei ANI, dar și instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control, Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări. În cadrul acestui proces penal, Președintei ANI nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-a formulat careva acuzații concrete sau personale”, este precizat în comunicatul de presă emis de ANI.

Totodată, este specificat că ANI și șefa instituție au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare.
Potrivit ofițerului de presă al ANI, Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu.
Amintim că Procurorii Anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul Rodicăi Antoci, șefa Autorității Naționale de Integritate. Acțiunile de urmărire penală ar avea loc în cadrul unui dosar penal în care Antoci ar fi suspectată de îmbogățire ilicită și fals în declarația de venituri și proprietăți.
Rodica Antoci - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Societate
Percheziții matinale: Procurorii au descins la domiciliul șefei ANI
Fluxul de știri
0