Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima ședință privind negocierile pentru reglementarea transnistreană: Ce s-a discutat

© Photo : Telegram / Oleg SerebrianȘedința reprezentanților politici din partea Chișinăului şi Tiraspolului
Ședința reprezentanților politici din partea Chișinăului şi Tiraspolului - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Oleg Serebrian și Vitali Ignatiev au avut o ședință de lucru în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Astăzi a avut loc prima ședință de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului şi Tiraspolului, Oleg Serebrian şi Vitalii Ignatiev. Ședința s-a desfășurat în format videoconferință.
La ședință au participat reprezentanții mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”. Participanții au exprimat disponibilitatea menținerii unui dialog constructiv în vederea impulsionării procesului de negocieri și determinării direcțiilor prioritare de activitate pentru perioada imediată.

„Au fost discutate aspecte ce țin de relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale pe toate domeniile educație, drepturile omului, ocrotirea sănătății, pentru agricultură şi ocrotirea mediului, telecomunicații, dezvoltarea transportului auto etc., întru a fi abordate la nivel tehnic și identificate soluții concrete la problemele existente”, a scris vicepremierul pentru Reintegrare pe canalul său de Telegram.

Totodată, s-a discutat despre convocarea următoarei runde a formatului de negocieri „5+2”. Vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat disponibilitatea participării părții moldovenești la această reuniune, cu abordarea celor mai actuale probleme, inclusiv trecerea în revistă a nivelului de implementare a angajamentelor convenite în pachetul „Berlin+”.
Participanții au ajuns la concluzia că pentru planificarea proceselor este necesară desfășurarea unor consultări tematice cu Reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a OSCE, care va efectua în timpul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova.
Новый вице-премьер по реинтеграции Олег Серебрян принес присягу - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Politică
Serebrian s-a întâlnit cu Vasnețov: Ce au discutat
Fluxul de știri
0