Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Dumitru Chitoroagă și Andrei Porubin

Abonare
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Tatiana Stradnic, director de filială la o companie de asigurări din Chișinău, scriitorul Denis Roșca, organizatoare expoziții Elena Cernicova.
În fiecare an pe 27 ianuarie se marchează Ziua Internaţională de comemorare a Victimelor Holocaustului. În 2022 se împlinesc 77 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist Auschwitz în 1954. Discutăm cu Denis Roșca, autorul „Cărții de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova", în care sunt adunate biografiile a 1800 de personalități care au adus faimă țării. Printre acestea sunt și numeroși evrei, istoriile multora dintre ei fiind incluse în carte. Potrivit afirmațiilor lui Denis Roșca, peste 1000 de evrei din Moldova au contribuit la dezvoltarea științei și culturii la nivel local și mondial.
Câți moldoveni își fac asigurări pentru viață și cât costă. Cum putem să ne protejăm bunurile discutăm cu Tatiana Stradnic, expert în asigurări, director de filială la o companie de asigurări din Chișinău, deținătoarea distincției de stat Ordinul ”Meritul Civic”.
În Sala de conferințe „Alexe Rău”, a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova a fost vernisată expoziția artiștilor plastici din Republica Moldova orientată spre susținerea artei în țara noastră. Vom discuta despre protagoniștii expoziției și lucrările lor cu organizatoarea expoziției, Elena Cernicova.
Fluxul de știri
0