Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Chemați imediat ambulanța, dacă aveți aceste trei simptome de răceală

© Sputnik / Константин Морозов / Accesați arhiva multimediapulsoximetrul - măsurarea saturația oxigenului în sânge cu pulsoximetrul
pulsoximetrul - măsurarea saturația oxigenului în sânge cu pulsoximetrul - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Trebuie neapărat să chemați ambulanța dacă aveți aceste simptome de răceală: temperatura corpului de peste 39 de grade și saturația joasă a oxigenului în sânge.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Temperatura înaltă, durerea de cap îndelungată și nivelul scăzut de oxigen în sânge sunt cele trei simptome care necesită intervenția mediată a medicilor de la salvare. Acest lucru l-a afirmat, la postul de radio Vecernia Mosckva, medicul terapeut Tatiana Romanenko, care a fost citată de RIA Novosti.
“Dacă temperatura corpului mai mare de 39 de grade se menține mai bine de cinci zile în caz de gripă sau “omicron”, atunci trebuie să chemați ambulanța sau un doctor”, a spus medicul terapeut.
Dacă termometru indică o temperatură a corpului în jur de 38 de grade timp de trei zile, atunci vă puteți trata pe cont propriu, dar la apariția unor noi simptome și, mai ales, la creșterea temperaturii, oricum trebuie să apelați la un medic calificat, a adăugat Romanenko.
Testare la coronavirus în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Coronavirus
Număr record de infectări cu COVID în Franța și Germania – nu a mai fost așa ceva
De asemenea, ea a recomandat măsurarea saturația oxigenului în sânge cu pulsoximetrul.
“Căderea saturației sângelui sub 95 este un alt motiv de a apela imediat la medic”, a spus terapeutul.
Un alt simptom important este durerea de cap. Potrivit Tatianei Romanenko, dacă ea se menține timp de trei zile și nu dispare la administrarea analgezicilor, devine tot mai acută și duce la pierderea cunoștinței, atunci trebuie imediat să apelați la ajutorul unui medic.
În Federația Rusă, în cazul molipsirii cu tulpina de “omicron”, Ministerul Sănătății din această țară le recomandă celor infectați să rămână acasă, să-și deschidă o foaie de boală, să aerisească încăperea în care se află, să-și hidrateze organismul, să măsoare de trei ori în 24 de ore temperatura corpului și de două ori – saturația sângelui cu oxigen și să recurgă la tratament simptomatic, fără însă a lua antibiotici.
Totodată, cei care nu au fost vaccinați și care nu au mai fost bolnavi de coronavirus, la primele simptome de răceală sau cu testul pozitiv pentru SARS-CoV-2 ar trebui să stea acasă și să sune la serviciul de urgență. Dacă situația se înrăutățește, atunci ei trebuie neapărat să cheme o ambulanță.
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Coronavirus
Alarmant: Peste cinci mii de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și peste 20 de decese
Fluxul de știri
0