Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vremea se încălzește brusc: Câte grade vor fi pe 26 ianuarie

© Sputnik / Mihai CarausПрирода
Природа - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Vremea se încălzește brusc. Meteorologii anunță temperaturi peste norma acestei perioade a anului.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. După o noapte geroasă cu până la -8 grade Celsius, meteorologii anunță o zi cu temperaturi destul de generoase pentru această perioade din an. Pe întreg teritoriul Republicii Moldova sunt prognozate temperaturi de peste 0 grade Celsius.
Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că pe 26 ianuarie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Cerul va fi variabil, izolat va ninge slab. Pe drum se va forma ghețuș. Vântul va bate din Nord Vest moderat, ziua izolat cu intensificări.
Temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5 grade Celsius. În raioanele de nord, mercurul în termometre va indica între 0..+3 grade Celsius, iar în raioanele centrale vor fi între +1..+4 grade Celsius. La sudul țării va fi și mai cald, aici termometrele vor înregistra între +2..+5 grade Celsius.
© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 26 ianuarie - 1 februarie 2022
Prognoza meteo pentru 26 ianuarie - 1 februarie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Prognoza meteo pentru 26 ianuarie - 1 februarie 2022
Factorii meteorologici vor contribui la dispersia poluanților din aer. În următoarele 24 de ore în râurile și bazinele acvatice din țară va continua intensificarea procesului de formare a gheții, în rezultatul căruia pe unele sectoare ale râurilor este posibilă formarea zăporului de gheață provocând variația nivelului apei. Gheața este subțire, iar ieșirea pe ea prezintă pericol.
Fluxul de știri
0