Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră! Damir și fostul șef al IP Bălți au fost eliberați din închisoare

© Sputnik / Miroslav RotariPenitenciar
Penitenciar - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins demersurile procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului în privința celor doi inculpați pe dosarul angajărilor fictive în fosta Direcții 5 a MAI.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Astfel, în privința președintelui asociației FEA, Dorin Damir, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile, deși procurorii solicitaseră menținerea arestului preventiv. În ceea ce privește șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, în privința lui Valeriu Cojocaru a fost dispus controlul judiciar, pentru 60 de zile. Informația a fost anunțată într-un comunicat de presă emis de PCCOCS.
Până la ora actuală instanța a pronunțat doar dispozitivul deciziei, fără partea motivantă. Totuși, potrivit legii, procurorii sunt în imposibilitate să o conteste la Curtea de Apel.
Anterior ședința de judecată a fost amânată din motivul lipsei avocaților care declaraseră grevă.
Amintim că pe 5 iulie, președintele asociației FEA, Dorin Damir, și șeful Inspectoratului de Poliție din Balți, Valeriu Cojocaru, au fost reținuți de procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în dosarul fostei Direcții 5 a MAI.
Cei doi sunt învinuiți de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Societate
Damir și fostul șef al IP Bălți vor sta după gratii de Revelion - detalii
Fluxul de știri
0