Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia a primit în scris răspunsul SUA la propunerile din domeniul securității

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Trecere la banca de fotografiiClădirea MAE a Federației Ruse
Clădirea MAE a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Propunerile Federației Ruse prevăd neamplasarea armelor de atac ale NATO la hotarele Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Ministerul rus de Externe a primit răspunsul SUA la propunerile sale de securitate, relatează RIA Novosti.
Anterior s-a anunțat cu referire la Bloomberg că Statele Unite au dat părții ruse un răspuns scris la propunerile de securitate.
„Răspuns scris din partea Statelor Unite către Rusia a fost deja transmis”, a declarat Jennifer Jacobs, corespondent al agenției Bloomberg, pe Twitter.
La sfârșitul lui 2021, Rusia a publicat proiectele unui tratat cu Statele Unite și un acord cu NATO privind asigurările de securitate.
Moscova, în special, cere de la partenerii săi occidentali garanții privind neextinderea NATO către est, neaderarea la acest bloc politico-militar a Ucrainei și neamplasarea bazelor militare NATO și SUA în țările post-sovietice.
Pe 10 ianuarie, Rusia și Statele Unite au susținut, la Geneva, o rundă de negocieri privind stabilitatea strategică.
Aceste negocieri au fost urmate de o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles și consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
Fluxul de știri
0