Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Primarul Ion Ceban se află la Sankt Petersburg: Care este scopul vizitei

© Photo : Facebook / Iv CebanIon Ceban se află într-o vizită oficială la Sankt-Petersburg
Ion Ceban se află într-o vizită oficială la Sankt-Petersburg - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, se află astăzi, 26 ianuarie, într-o vizită oficială la Sankt Petersburg. Vezi cu cine s-a întâlnit edilul-șef și ce subiecte a discutat.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. În cadrul vizitei sale, Ion Ceban a avut o întrevedere cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg, Alexandr Beglov. Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Chișinău, cei doi oficiali au discutat diverse subiecte actuale pentru ambele orașe, precum și despre proiectele comune.
Ion Ceban a menționat că administrația orașului Sankt Petersburg a oferit un ajutor important în procesul de elaborare a planului de amenajare a teritoriului și a strategiei de dezvoltare socio-economică și teritorială a municipiului Chișinău, documente la care s-a lucrat mult pe parcursul anului trecut.
Edilul-șef a precizat că specialiștii de la Institutul de proiectare și amenajare urbană și dezvoltarea infrastructurii, din subordinea administrației orașului Sankt Petersburg, oferă consiliere municipiului Chișinău în diverse proiecte de amenajare a orașului, precum și la elaborarea Planului Urbanistic General.
Anul trecut, mai multe delegații din Sankt Petersburg au vizitat orașul Chișinău și au ajutat specialiștii din cadrul Primăriei să lucreze la diverse proiecte care au fost demarate în Capitală.
În contextul vizitei sale, Ceban a invitat administrația orașului Sankt Petersburg la Forumul Economic pe care Primăria Chișinău intenționează să-l desfășoare în acest an, în scopul atragerii investitorilor.
Primarul Chișinăului a mai discutat cu guvernatorul Alexandr Beglov și despre posibilitatea organizării Zilelor Chișinăului în orașul Sankt Petersburg.
Precizăm că anul trecut, autoritățile ambelor orașe au semnat un Acord de colaborare în domeniul social-economic și cultural pentru anii 2021 - 2024.
Ion Cioban - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Politică
Ceban: „Au dat drumul la toți dulăii asupra Primăriei Chișinău”
Fluxul de știri
0