Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Presa a aflat detalii cu privire la noile sancțiuni antirusești ale Uniunii Europene

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaUniunea Europeană
Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Bloomberg: UE ar putea limita exporturile și importurile în calitate de sancțiuni împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Un șir de țări UE solicită exceptări în cadrul eventualelor sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv scutiri pentru unele bănci, contracte și tranzacții în domeniul energetic, relatează Bloomberg, cu referire la surse, potrivit RIA Novosti.
„Unele state membre importante ale UE au solicitat anumite exceptări în cadrul unora dintre măsurile propuse, inclusiv... scutiri pentru unele bănci, tranzacții legate de energetică și contracte existente”, a informat agenția, citând o sursă care este la curent cu situația respectivă.
Pachetul de măsuri împotriva Rusiei ar putea include restricții privind conversia valutară, măsuri de control al exporturilor, SWIFT, interdicții la import și export. UE are în vedere și posibilitatea impunerii de sancțiuni împotriva Federației Ruse în caz de „limitare a furnizării” gazelor, scrie Bloomberg.
Nord Stream-2 - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Rusia
Ministru de Externe austriac: livrările de gaz rusesc nu ar trebui supuse sancţiunilor UE
Rusia a negat în mod repetat acuzațiile din partea Occidentului și Ucrainei că ar pune la cale ”acțiuni agresive”, subliniind că nu amenință pe nimeni și nu are de gând să atace pe nimeni. Iar aceste afirmații despre ”agresiunea Rusiei” sunt folosite ca pretext pentru a aduce mai multe forțe și tehnică NATO la granițele Rusiei. Ministerul rus de Externe a menționat anterior că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusească” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acestei agresiuni sunt atât ridicole, cât și periculoase.
De menționat că, în ultima perioadă, Kievul și presa occidentală au acuzat în mod constant Rusia că ar fi planificat un atac asupra Ucrainei. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, Rusia nu pune la cale niciun plan agresiv, nu va ataca pe nimeni, iar mișcarea trupelor pe teritoriul său nu ar trebui să deranjeze iarăși pe nimeni.
Fluxul de știri
0