Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov cere SUA, Franței și Germaniei să forțeze Ucraina să respecte prevederile Minsk-2

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Ministrul de Externe al Federației Ruse Serghei Lavrov a cerut SUA, Franței și Germaniei să forțeze Ucraina să respecte acordurile de la Minsk.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Federația Rusă cere Statelor Unite, Franței și Germaniei să forțeze Kievul să respecte acordurile de la Minsk, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit RIA Novosti.
„Solicităm constant Statelor Unite, Franței, Germaniei și altor colegi occidentali care au influență asupra regimului de la Kiev să-l oblige să respecte cu strictețe acordurile de la Minsk”, a spus Lavrov la „ora guvernului” din Duma de Stat.
Acordul de la la Minsk semnat în anul 2015 prevede încetarea focului în estul Ucrainei, retragerea armamentului greu, demilitarizarea zonei de-a lungul liniei de front, amnistia generală pentru rebeli, retragerea din Ucraina a trupelor străine, dezarmarea grupărilor armate ilegale etc.
În urma acordului nu a încetat însă focul din Donbas și a urmat un nou pachet de măsuri, numit Minsk II, care a fost semnat la 12 februarie 2015. Nici aceasta nu a reușit să oprească luptele, dar părțile au fost de acord că acesta rămâne baza pentru soluționarea conflictului.
Fluxul de știri
0