Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kosaciov, despre răspunsul dat de SUA: există subiecte de discutat cu Washington

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaЗаседание президиума Совета при президенте РФ по межнациональным отношениям
Заседание президиума Совета при президенте РФ по межнациональным отношениям - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a declarat, după răspunsul dat de SUA la garanțiile de securitate inițiate de Rusia, că există subiecte de discuție cu Washingtonul.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. „Primele trei senzații din răspunsurile de astăzi (al căror conținut, subliniez, îl știu doar din comentarii): prima este că există subiecte de conversație cu Statele Unite. A doua, răspunsul NATO, care a copiat răspunsului SUA, nu este relevant. În al treilea rând - Ucraina, menționată în repetate rânduri, a fost, în mare parte, uitată”, a scris senatorul pe Facebook.
În opinia lui, prima și a doua chestie este „ceea ce trebuia să fie dovedit”, iar cu privire la Ucrainei - „nu necesită dovezi”.
Kosaciov a menționat că restul comentariilor le revin experților, care să le evalueze, iar liderii să decidă.
La sfârșitul anului 2021, Rusia a publicat proiectele unui tratat cu Statele Unite și un acord cu NATO privind asigurările de securitate.
Moscova, în special, cere de la partenerii săi occidentali garanții legale de stoparea extinderii NATO în continuare spre est, neadmiterea Ucrainei în NATO și interzicerea stabilirii bazelor militare occidentale în țările post-sovietice.
Fluxul de știri
0