Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputat rus, despre inițiativa NATO de a crea o singură linie de comunicare

© Sputnik / Miroslav RotariRusia NATO
Rusia NATO - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Răspunsul unui deputat al Dumei de Stat dat la inițiativa NATO de a crea o singură linie de comunicare: putem comunica și pe un telefon mobil.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Primul adjunct al șefului Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Dumei de Stat, Veaceslav Nikonov, spune că ideea NATO de a stabili o singură linie directă de comunicare cu Rusia lipsită de sens – astăzi este suficient să apelați pe un telefon mobil.
"În niciun fel. Există o linie directă în lumea modernă între toți: este suficient să formezi de pe telefonul mobil", a răspuns el într-un interviu acordat RIA Novosti când a fost întrebat cum ar putea fi apreciată această propunere.
Ministerul rus de Externe a spus că răspunsul NATO la propunerile de garanții de securitate a fost prezentat ambasadorului Rusiei la Bruxelles.
După cum a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, alianța îi propune Rusiei să reia activitatea reprezentanțelor, precum și să continue dialogul în cadrul Consiliului Rusia-NATO.
În plus, Alianța a propus stabilirea unei linii directe de comunicare, continuarea dialogului cu Rusia privind dezarmarea, desfășurarea de rachete și controlul armelor. Secretarul general a mai spus că Rusia ar trebui să-și „retragă trupele” din Georgia, Ucraina și Moldova.
Fluxul de știri
0