Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Blinken: Răspunsul SUA conține „lucruri foarte pozitive”

© REUTERS / Pool / Olivier HosletГоссекретарь США Энтони Блинкен во время выступления в штаб-квартире НАТО в Брюсселе, Бельгия
Госсекретарь США Энтони Блинкен во время выступления в штаб-квартире НАТО в Брюсселе, Бельгия - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Blinken afirmă că în răspunsul SUA la propunerile de securitate ale Rusiei sunt „lucruri foarte pozitive”
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Răspunsul american la propunerile de securitate ale Moscovei conține „lucruri foarte pozitive”, a spus secretarul de stat al SUA Anthony Blinken.
„Acolo sunt lucruri foarte pozitive la care trebuie de lucrat”, a spus Blinken la o conferință de presă.
Răspunsul SUA conține principiile de bază la care SUA nu vor renunța, a spus el, dar Washingtonul a „marcat și zonele în care putem lucra împreună pentru a îmbunătăți securitatea tuturor, inclusiv a Rusiei”.
El a menționat că este vorba de sistemele de rachete ofensive din Ucraina, problema exercițiilor militare, potențialele măsuri de control al armelor și reducerea riscurilor. „Toate aceste lucruri reflectă o preocupare comună, inclusiv îngrijorarea despre care a vorbit Rusia”, a spus Blinken.
„Cred că există lucruri importante la care se poate lucra dacă Federația Rusă are intenții serioase în privința acestui lucru”, a spus el.
Amintim că astăzi ambasadorul SUA John Sullivan a transmis viceministrului rus de Externe Alexander Grushko răspunsul scris al Washington privind garanțiile de securitate, au anunțat externele rusești, care sunt citate de RIA Novosti.
„Șeful misiunii diplomatice americane a transmis răspunsul scris al Administrației SUA la proiectul de tratat bilateral privind garanțiile de securitate prezentat anterior de partea rusă”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe a Federației Ruse.
Fluxul de știri
0