Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avertisment UNICEF: Închiderea școlilor din cauza pandemiei, pierderi uriașe pentru copii

© Inquam Photos / OCTAV GANEAȘcoală în regim online
Școală în regim online - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Situație gravă semnalată de UNICEF: organizația spune că închiderea școlilor din pricina pandemiei de COVID-19 a provocat pierderi aproape ”ireversibile” în domeniul educației în toată lumea. Câți copii sunt afectați.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. UNICEF arată că închiderea unităților de învățământ, din pricina pandemiei de COVID-19, a avut urmări dezastruoase în întreaga lume, iar acestea vor avea efect pe termen mediu și lung.
Și aceasta pentru că, în rândul copiilor, în materie de educație, închiderea școlilor a provocat pierderi aproape ireversibile, susțin reprezentanții UNICEF.
Peste 616 milioane de elevi rămân afectaţi de închiderea totală sau parţială a şcolilor, a precizat agenţia ONU pentru copii, potrivit agerpres.ro.
UNICEF susține că, în multe ţări, aceste perturbări, pe lângă faptul că au lipsit milioane de copii de dobândirea competenţelor de bază, le-au afectat sănătatea mintală, au crescut riscul lor faţă de abuzuri şi i-au împiedicat pe mulţi dintre ei să aibă acces la ”o sursă regulată de nutriţie”.
Robert Jenkins, şeful de educaţie la UNICEF spune că se confruntă pur şi simplu cu o amploare aproape insurmontabilă de pierderi suferite de şcolarizarea copiilor.
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
Școlile din țară și-au închis ușile: Cum învață elevii de astăzi
În opinia sa, redeschiderea școlilor nu este suficientă. Oficialul UNICEF a cerut sprijin intensiv pentru recuperarea educaţiei pierdute.
Potrivit UNICEF, ”pierderile de învăţare din cauza închiderii şcolilor au lăsat până la 70% dintre copiii de 10 ani incapabili să citească sau să înţeleagă un text simplu, faţă de 53% înainte de pandemie” în ţările din întreaga lume cu venituri mici şi medii.
Problema apare peste tot, indiferent dacă vorbim despre țări sărace sau bogate.
O altă problemă o reprezintă abandonul școlar. Numai în Africa de Sud, aproape jumătate de milion de elevi ar fi abandonat școala între martie 2020 și iulie 2021.
Fluxul de știri
0