Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secția Consulară de la Sofia nu va presta servicii consulare: Cât timp va fi închisă

© AFP 2024 / -Bulgaria, frontieră
Bulgaria, frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Secția Consulară a misiunii diplomatice din Sofia nu va presta serviciile consulare timp de câteva zile.
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania anunță că în perioada 25 – 27 ianuarie 2022, Secția Consulară a misiunii diplomatice din Sofia nu va presta serviciile consulare, cu excepția eliberării titlurilor de călătorie. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a ambasadei.
Totuși, aceștia nu au explicat care este motivul sistării serviciilor.
În context, ambasada a îndemnat cetățenii ca în situații de urgență, accidente sau decese să îi contacteze sau să expedieze un mesaj electronic la adresa misiunii diplomatice.
Amintim că începând cu 23 noiembrie 2021, Republica Moldova a fost exclusă din zona roșie, iar cetățenii moldoveni din nou pot intra pe teritoriul Bulgariei, prezentând unul dintre următoarele documente:
Document care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19. Prin schema de vaccinare se are în vedere numărul de doze solicitate pentru vaccinurile Comirnaty/ BNT162b2, Vaxzevria/ AZD1222, AZD1222, COVID-19 VACCINE Moderna / mRNA-1273, Janssen / Ad26.COV2.S, Covishield (ChAdOx1_nCoV-19), SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell) Inactivated (lnCoV), SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell) Inactivated (lnCoV), Sputnik V și o perioadă de cel puțin 14 zile de la ultima doză;
Document care atestă rezultat pozitiv la testul molecular tip PCR sau testul antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, pentru persoanele care au fost bolnave de COVID-19 pentru intervalul de la a 11-a la 180-a zi, începând cu data efectuării analizei menționate în document. Documentul trebuie să conțină numele persoanei conform documentului de călătorie, datele instituției medicale care a efectuat analiza, data când a fost efectuată analiza conform metodei PCR sau test antigen, indicarea cu grafie latină a metodei (PCR sau RAT) și rezultatul Pozitiv, care permite interpretarea documentului;
Document care atestă rezultatul negativ la testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau cu rezultatul negativ al unui test antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore de la data indicată în document.
Fluxul de știri
0