Vremea se schimbă radical: Anunțul meteorologilor pentru ziua de 26 ianuarie

© Sputnik / Mihai CarausIarna în Chișinău
Iarna în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că vremea se va schimba simțitor începând cu ziua de mâine. Iată ce temperaturi ne așteaptă.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Vremea se va încălzi simțitor pe parcursul zilei de mâine, când se așteaptă temperaturi cu plus. Valorile termice vor crește în medie cu 5 grade Celsius în comparație cu ziua precedentă.
În nordul țării se așteaptă între 0 și 3 grade, în centrul republicii - între 1și 4 grade, iar la sud - între 2 și 5 grade cu plus.
Aceleași valori termice se vor menține pe tot parcursul acestei săptămâni. Presiunea atmosferică va fi normală, iar vântul va sufla din Nord-Vest moderat, ziua izolat cu intensificări. Ziua izolat va ninge slab, iar pe drum se va forma ghețuș.
În context, și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să nu se aventureze să iasă pe gheața care s-a format pe râuri și lacuri, pentru că este fragilă și există pericol de înec.
„Pentru ca aflarea pe gheața lacurilor și a râurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv, iar grosimea stratului de gheață trebuie să fie de 8-10 cm”, menționează IGSU.
De la începutul anului, două persoane au fost salvate de angajații IGSU în urma prăbușirii acestora sub gheața subțiere a bazinelor acvatice. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.
Fluxul de știri
0