Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a ajuns la Procuratura Generală: Va fi audiat - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon la Procuratura Generală
Igor Dodon la Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a ajuns la procuratură unde va fi audiat într-un dosar penal.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Astăzi, Igor Dodon urmează să fie audiat de procurori în calitate de bănuit pentru presupuse infracțiuni săvârșite încă în 2008. Cu câteva minute în urmă, politicianul a fost surprins pe holul Procuraturii Generale.
Amintim că dosarul în care este bănuit liderul socialist vizează perioadă în care acesta ocupa funcția de ministru al Economiei, mai exact anul 2008, când a fost încheiat un contract „dubios” de furnizare a energiei electrice din Ucraina în Republica Moldova.
Dodon a mai fost audiat în acest dosar la sfârșitul anului trecut, mai exact în data de 29 decembrie 2021. Atunci, Igor Dodon a făcut declarații după audieri.
„Este vorba de un dosar pentru o situație din 2008. Pentru mine e straniu de ce într-un dosar de 13 ani abia acum și-au adus aminte. (...) Este vorba despre situația când eu am fost ministru al Economiei în 2008. (...) M-am prezentat, am spus că sunt gata să colaborez cu cei care fac această anchetă, sunt gata să vin tot timpul să discutăm, să explicăm, pentru că nu avem nicio vină în acest dosar. Mi-au spus că sunt bănuit, nu învinuit”, a spus Dodon.
Potrivit acestuia, cazul se referă la situația din 2008, când Ministerul Energiei a fost lichidat, iar competențele au fost transmise la Ministerul Economiei. Dodon spune că a fost apoi delegat la Kiev, unde a negociat furnizarea energiei electrice.
„Am avut o discuție cu ministrul Energeticii al Ucrainei. I-am spus că vrem energie electrică mai ieftină. (...) Ei au spus că vă dăm mai ieftin, dar cedați-ne vă rog barajul de la Dnestrovsk. Eu am spus că Dnestrovskul nu-l dăm. Patria nu se vinde”, a precizat politicianul.
Igor Dodon consideră că statutul de bănuit i-a fost atribuit pentru a distrage atenția cetățenilor de la alte probleme ale țării.
„Eu consider că este o încercare de a deplasa accentele în societate înainte de Anul Nou. Se putea de discutat acest subiect și după Anul Nou. S-a dorit anume astăzi, când oamenii se pregătesc de Anul Nou să aibă ce discuta. Încearcă să acopere nemulțumirea societății legată de creșterea prețurilor”, a declarat Igor Dodon.
Comentator politic, despre audierea lui Dodon la Procuratură: Cadou de Anul Nou - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Radio
Comentator politic, despre audierea lui Dodon la Procuratură: Cadou de Anul Nou
Fluxul de știri
0