Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șapte candidați vor lupta pentru funcția de Avocat al poporului: Cine sunt

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
La concursul de selectare a candidaților pentru funcția de Avocat al Poporului vor participa șapte candidați.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Șapte persoane au fost admise la proba interviu a concursului de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. O decizie în acest sens a fost luată de membrii Comisiei speciale.
Astfel, la proba interviului au fost admise următoarele persoane, Violeta Gașițoi, Teodor Cîrnaț, Ilie Rotaru, Emanoil Ploșnița, Ceslav Panico, Alexandru Zubco și Evghenii Golosceapov.
Proba interviului va avea loc la data de 31 ianuarie 2022, la ora 09:30. Ulterior, candidații vor fi evaluați de toți membrii Comisiei speciale. Doi dintre ei, care vor obține cel mai mare punctaj, vor fi prezentați plenului Parlamentului. Candidatul care va obține votul majorității deputaților aleși, va fi numit în funcția de Avocat al Poporului.
Funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, la data de 9 decembrie 2021, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag. Anterior, această funcție a fost deținută de Mihail Cotorobai, care a decedat la începutul anului trecut din cauza complicațiilor generate de COVID-19.
Natalia Moloșag - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Societate
Avocatul Poporului s-a răzgândit: Și-a retras cererea de demisie
Fluxul de știri
0