Căderi masive de zăpadă în Turcia: Va ajunge sau nu ciclonul în Republica Moldova?

© Sputnik / Mihai CarausIarna în Chișinău
Iarna în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Sputnik Moldova a contactat Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru a afla dacă țara noastră va fi afectată de ciclonul care astăzi face ravagii în Turcia.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Căderile masive de zăpadă în Turcia au dat mari bătăi de cap șoferilor, care s-au împotmolit în nămeți. Chiar și aeroportul din Istanbul a fost închis din cauza precipitațiilor abundente. Va ajunge sau nu acest ciclon și în Republica Moldova? Iată ce spun specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat.
„Ciclonul afectează doar teritoriul Turciei și direcția orientării este mai mult estică. Ceea ce înseamnă că Republica Moldova nu va fi afectată”, a declarat șeful Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat Ghenadie Roșca într-un comentariu pentru Sputnik Moldova.
De altfel, meteorologii prognozează că vremea se va încălzi simțitor pe parcursul zilei de mâine, când se așteaptă temperaturi cu plus. Valorile termice vor crește în medie cu 5 grade Celsius în comparație cu ziua precedentă.
În nordul țării se așteaptă între 0 și 3 grade, în centrul republicii - între 1și 4 grade, iar la sud - între 2 și 5 grade cu plus.
Aceleași valori termice se vor menține pe tot parcursul acestei săptămâni. Presiunea atmosferică va fi normală, iar vântul va sufla din Nord-Vest moderat, ziua izolat cu intensificări. Ziua izolat va ninge slab, iar pe drum se va forma ghețuș.
Fluxul de știri
0