Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Situație alarmantă în învățământul din țară: Număr mare de îmbolnăviri cu COVID-19

© Sputnik / Mihai Carausșcoală, imagine simbol
școală, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Abonare
Ministerul Educație a prezentat care este situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din țară.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Peste două mii de elevi, studenți, profesori, dar și alți angajați din instituțiile de învățământ din țară s-au infectat săptămâna trecută cu COVID-19. Datele au fost prezentate astăzi de către Ministerul Educației.
Potrivit ministerului de resort, săptămâna trecută au fost înregistrate 246 de cazuri noi în învățământul preșcolar. Este vorba de 64 de copii, 98 de cadre didactice și 84 de angajați ai instituțiilor. Astfel, la data de 21 ianuarie erau în carantină 14 instituții și 112 grupe.
În învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate 1 565 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Dintre care 1 139 au fost confirmate în rândul elevilor, 361 în rândul cadrelor didactice, iar 65 de cazuri au fost printre alți angajați ai școlilor. Astfel, vineri erau în carantină 13 instituții și 1 048 de clase.
În cadrul învățământului profesional tehnic au fost înregistrate 160 de cazuri noi, dintre care 94 de elevi, 46 de cadre didactice și alți 20 de angajați ai instituțiilor. În carantină au fost puse 15 grupe.
Ministerul Educației anunță că săptămâna trecută în universitățile din țară s-au înregistrat 115 cazuri noi de COVID-19. Este vorba de 63 de studenți, 19 cadre didactice și alți 33 de angajați ai instituțiilor. În carantină nu au fost pusă nicio grupă.
În total, în toate treptele de învățământ, sunt peste 2 700 de cazuri active.
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
Școlile din țară și-au închis ușile: Cum învață elevii de astăzi
Amintim că de astăzi, 24 ianuarie, toată școlile din țară au trecut la învățământul online. Cel puțin până la data de 4 februarie, învățământul se va desfășura de la distanță, fără prezența fizică a elevilor în școli.
Aceasta este ultima decizie a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de infectare pe întreg teritoriul Republicii Moldova, determinată de apariția în țara noastră a variantei Omicron a coronavirusului.
Fluxul de știri
0